Kā ir wildcat

Savvaļas kaķis vai arī sauc par savvaļas kaķi ir zīdītāju suga, kas, tāpat kā mājas kaķi, pieder pie kaķu dzimtas. Tas ir gaļēdājs, kas sastāv no daudzām apakšgrupām atkarībā no izcelsmes: Eiropas, Āzijas un Āfrikas. Lai gan tam ir fiziskas līdzības ar mājas kaķi, mežs ir daudz izturīgāks un mežonīgāks, mežos un tālu no pilsētas. Šajā rakstā mēs pastāstīsim, kā tas ir.

Savvaļas dzīvnieku fiziskie aspekti

Savvaļas kaķim ir mazs izmērs, līdzīgi kā vidējais kaķu vidējais lielums, bet viņiem ir spēcīgāka un spēcīgāka konstitūcija un parasti ar lielāku galvu un īsāku un plašāku asti. Viņi parasti ir no 50 līdz 75 centimetriem garš (bez astes skaitīšanas), un to svars mainās no 2, 8 līdz 6 kilogramiem atkarībā no dzimuma, jo vīrietis vienmēr ir lielāks par sieviešu dzimumu.

Mežonīšu dominējošā krāsa ir pelēka, ar okera vai dzelteniem toņiem un tumšāki svītraini stari uz ķermeņa, turklāt vēders ir gaišākos toņos. Savvaļas kaķa mati ir biezi un bagāti, un astes īss un plats, ar melniem gredzeniem un noapaļotu melnu galu.

Dzīvotne

Mežs dzīvo tālu no pilsētas, mežos un zemos kalnos, blakus upēm vai citām mitrām vietām. Tā ir nakts suga, kas lielā mērā veic savu darbību, piemēram, medību vai sievietes meklēšanu siltumā naktī. Parasti viņi pavada laiku starp krūmiem vai krūmiem, vienmēr tos ieskauj veģetācija, lai gan tos ir ļoti grūti redzēt.

Temperatūra un uzvedība

Savvaļas kaķis ir vientuļš un neskaidrs, nepatīk cilvēka klātbūtne, un tikai citās tās sugas kaķiem veic karstumu vai medīt. Tā ir nakts, un saules stundas tiek iztērētas koku griešanā, un, lai gan tā ir tikko kustīga, tā var palikt aktīva 20 stundas un tikai četri. Viņš ir labs alpīnists un peldētājs, īpašības, ko viņš izmanto, lai medītu savu upuri, un viņam ir ļoti attīstīta redzes sajūta, galvenokārt pateicoties viņa krēslas dabai. Savvaļas dzīvnieku dzīves ilgums ir aptuveni 12 gadi, kas dzīvo brīvībā.

Pārtika

Savvaļas dzimtas zivis ir gaļēdāji, un kā savvaļas un nakts, tā iziet, lai naktī medītu mazus grauzējus, putnus no ligzdām kokos, abiniekus un trušus. Viņš ēd apmēram pus kilogramu dienā un, pat dzīvojot mežos, nekad ēd augļus vai lapas.